Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın

Genel Cerrahi Uzmanı

Cinnah Cd. No:110/1

Çankaya/ANKARA

+90 850 474 72 14

Randevu Alabilirsiniz.

Potansiyel Küratif
Cerrahi Nedir?

Bilimsel çalışmalar, pankreatik kanserin sadece bir kısmının kaldırılmasının hastalara daha uzun süre yaşamalarına yardımcı olmadığını göstermiştir, bu yüzden potansiyel olarak tedavi edici cerrahi sadece cerrah tüm kanserin çıkarılabileceğini düşünürse yapılır.

Pankreas cerrahisi oldukça karmaşıktır ve hastalar için de çok zor olabilir. Komplikasyonlara neden olabilir ve iyileşmesi haftalar, hatta aylarca sürebilir.

Bu tür bir ameliyatı yapmayı düşünüyorsanız, potansiyel faydaları ve riskleri dikkatle değerlendirmek önemlidir. 

Pankreatik kanserlerin %20’sinden daha azı, tanı konulduğu anda pankreasla sınırlı gibi görünmektedir. Bu hastaların bir kısmının cerrahi sırasında daha ileri aşamada olduğu görülür. Ve bu aşamada sadece biyopsi alınıp bırakılabilecek durumlar olur.

Ameliyat sırasında kanserin beklediğinden daha ileri aşamada olduğunu görebilir. Böyle bir durumda ameliyat durdurulabilir veya şikayetleri hafifletmek veya önlemek amacıyla daha farklı bir ameliyatla devam edebilir. Bunun nedeni, planlanan ameliyatın kanseri iyileştirmek için pek mümkün olmaması ve büyük yan etkilere yol açma kapasitesinin olmasıdır. Böyle durumlarda radikal ameliyatı yapmaya çalışmak, tedavileri geciktirebilen iyileşme süresini de uzatır. 

Cerrahi ekzokrin pankreatik kanseri (bütün pankreas kanserlerinin %90’nı oluşturur) tedavi etmek için tek gerçekçi fırsat sunar, ancak her zaman gerçek bir tedaviye yol açmaz. Gözle görülür tüm kanser çıkarılsa bile, çoğu zaman bazı kanser hücreleri vücudun diğer bölümlerine yayılmışlardır. Bu hücreler zamanla yeni tümörlere dönüşebilir, bu da tedavi edilmesi çok zor olabilir.

Pankreatik nöroendokrin tümörlerde (NET) ameliyat için uzun dönem başarı oranları genellikle daha iyidir. Cerrahi bu hasta grubunda daha çok işe yarar.

Küratif cerrahi esas olarak pankreasın baş kısmına yerleşen kanserleri tedavi etmek için yapılır. Bu kanserler safra kanalına yakın oldukları için, genellikle sarılıklara neden olur ve erken tanıya neden olur. Pankreasın gövde ve kuyruk tümörlerinde cerrahi şans daha azdır.

TEDAVİLER

Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın

Muayene

Durumunuz değerlendirilir, sorularınız cevaplanır ve gerekli tedavi
yöntemleri açıklanır.

Teşhis

Muayene sonrası laboratuvar testleri ve görüntüleme çalışmalarını
kapsayan bir süreçtir.

Tedavi

Belirtilerinize, teşhisinize ve genel sağlık durumunuza bağlı olarak hastaya özel yöntemleri içerir

Fiziksel Muayene

Fiziksel muayene genellikle birçok farklı adımdan oluşur ve birçok farklı sistem ve organın incelenmesini içerir.

Tıbbi Danışma

Hastaların bilgi almasını, semptomlarını açıklamasını, sağlık endişelerini paylaşmasını ve öneriler içerir.

Laboratuvar Testleri

Bu testler, sağlık durumunuzu değerlendirmek, hastalık teşhisi, tedaviyi izlemek için kullanılır.

Scroll to Top